TREND Regata 2017

Príjemné teplo, voda, dobré poveternostné podmienky. Ideálne jachtárske počasie privítalo začiatkom júna účastníkov TREND Regaty na Strednom Jadrane. Pre našu spoločnosť to bola už siedma účasť v rade, ktorá bola  zároveň aj najúspešnejšia, keď posádka Chemkostavu vybojovala vynikajúce prvé miesto vo svojej kategórii Bavaria 46 Cruiser s genakrom.

Súťaž už od roku 2001 organizuje týždenník TREND a je zameraná na prehlbovanie obchodných vzťahov medzi zástupcami slovenských firiem. Tohto roku o titul zabojovalo spolu 25 posádok v 3 kategóriách rozdelených podľa typu lode a používanej dodatočnej plachty. Oproti minulým rokom organizátori povýšili súťaž zo skôr rekreačnej do viac profesionálnejšej a športovejšej roviny. Hlavnou veľkou zmenou boli dodatočné plachty pre všetky lode čo prinieslo do súťaže viac adrenalínu a zápolenia. Lode dosahovali vyššiu rýchlosť, jednotlivé plavby boli športovejšie a tým aj zaujímavejšie pre celú posádku. Táto zmena si taktiež vyžadovala viac  skúseností zo strany kapitána a vyššie nároky boli kladené aj na samotnú posádku, ktorá musela preukázať väčšie úsilie a dokonalú súhru. Pre  zachovanie rýchlosti lode, správnej taktiky a koordinácie posádky , mal každý z členov pevne určenú úlohu ktorú na lodi vykonával.

Posádka Chemkostavu svojou  spoločnou prácou a víťazstvom potvrdila svoje kvality aj na mori. To všetko pod vedením kapitána s dlhoročnými skúsenosťami, Jozefa Hnilicu, mozgu celého diania na lodi, ktorému patrí veľká vďaka.

Dejiskom súťaženia bola tento rok oblasť v okolí mestečka Primošten a ostrovov Murter a Zminjak . Chlapi strávili na lodi týždeň, z ktorého prvú polovicu venovali tréningu a príprave na súťaž. Samotná súťaž bola rozdelená do 6 etáp a  rovnako trvala 3 dni.

Nabitý energiou, pozitívnymi emóciami a novými kontaktami z ročníka sa už teraz tešíme na budúci rok, kde máme v pláne spolu aj s kapitánom opäť zabojovať o prvenstvo.