Ocenenie v súťaži STAVBA ROKA 2016

Začiatok roka 2017 nám priniesol nominácie dvoch z našich stavieb v 22.ročníku súťaže STAVBA ROKA. Konkrétne to boli Šafranová záhrada, II.etapa v Košiciach, kde sme vystupovali ako generálny dodávateľ stavby a Panorama City v Bratislave, kde bolo v našej réžii zhotovenie nosnej konštrukcie.

Slávnostné odovzdávanie cien súťaže sa uskutočnilo 22.marca počas Gala večera, ktorý sa konal v spojení s otvorením veľtrhov CONECO a RACIOENERGIA. Tak ako každý rok, aj tentokrát bol večer príležitosťou pre stretnutie všetkých stavebníkov, zhotoviteľov, developerov, projektantov, architektov. Večera sa zúčastnili aj významné osobnosti verejného, politického a spoločenského života a akademickej obce. Záštitu nad súťažou prevzal minister dopravy a výstavby SR, pán Arpád Érsek.

Odborná porota udelila v tomto roku spolu 12 cien 7 stavbám zo 16 nominovaných. Stavby boli posudzované na základe odovzdanej technickej dokumentácie a in site obhliadky.

Šafranová záhrada si odniesla Cenu Vydavateľstva EUROSTAV, s.r.o. za architektonické riešenie. Porota špeciálne vyzdvihla stavbu za komplexné architektonické a konštrukčné riešenie realizované na vysokej úrovni, úspešné zachovanie historických prvkov a ich prepojenie s modernými, kvalitnú realizáciu diela a rešpektovanie okolitej zástavby, urbanistickej štruktúry a historického kontextu stavby.

Panorama City získala Cenu STU v Bratislave, Stavebnej fakulty za uplatnenie vedy a techniky v realizácii a odniesla si aj hlavnú cenu Stavba roka za rok 2016. Svoju nomináciu medzi top 3 stavby si vyslúžila od poroty za rozsiahle použitie vysokopevnostných betónov, optimálnu aplikáciu progresívnych stavebných materiálov a technológií, najvyššiu úroveň požiarnej bezpečnosti v kategórii výškových budov, zapojenie národných i medzinárodných výskumných tímov vo fáze projektového riešenia i realizácie a vysokú úroveň technického riešenia, pri ktorom boli využité najnovšie poznatky výskumu a vývoja.

Sme patrične hrdí na tieto ocenenia a že aj vďaka nám stoja obe stavby a predstavujú príjemné domovy pre ich nových obyvateľov.

Prehľad o ostatných ocenených a nominovaných stavbách nájdete tu: http://www.stavbaroka.eu/portfolio/vyhlasenie-vysledkov-sr-2016/